OBAVIJEST O ONLINE PRIVATNOSTI

ABBVIEJEVA OBAVIJEST O ONLINE PRIVATNOSTI

Važeće od 20. lipnja, 2020.

Ova Obavijest o online privatnosti (“Obavijest o privatnosti”) objašnjava kako AbbVie društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge, Strojarska 20, Zagreb, Hrvatska (“AbbVie”) upravlja osobnim podacima koje prikuplja i prima od ispitanika putem obrazaca, internetskih stranica, mobilnih stranica, mobilnih aplikacija i drugih digitalnih i izvanmrežnih usluga i proizvoda koji su u nadležnosti AbbVieja, a koji se pozivaju na ovu Obavijest o privatnosti (u daljnjem tekstu zajedno, “AbbViejeve usluge”).

SAŽETAK

Ovaj sažetak daje kratak pregled naše Obavijesti o privatnosti. Molimo da pročitate potpuni tekst Obavijesti o privatnosti niže za detaljnije informacije.

Podaci koje prikupljamo

AbbVie prikuplja sljedeće vrste podataka posredstvom AbbViejevih usluga:

 • Podatke koje nam vi date. Osobne podatke i podatke o zdravlju koje nam date prilikom prijavljivanja za naše proizvode i usluge odgovarajući na upitnike i ankete ili kontaktirajući AbbViejevu korisničku podršku.
 • Podatke koje prikupljamo automatizirano. Vaša IP adresa te podaci pomoću kojih se ne može utvrditi vaš način korištenja AbbViejevih usluga mogu biti prikupljeni automatiziranim putem koristeći tehnologiju za praćenje, kao što su kolačići. Vaš internetski preglednik može biti postavljen tako da odbija sve kolačiće; kako god, kolačići vam omogućuju korištenje prednosti nekih osnovnih značajki internetske stranice, koje možda neće raditi ako odbijete kolačiće.
 • Podatke prikupljene iz drugih izvora. Možemo sjediniti podatke o vama prikupljene AbbViejevim uslugama te podatke prikupljene izvanmrežno ili od strane vanjskih suradnika.

Kako koristimo vaše podatke

AbbVie koristi podatke koje smo prikupili za nekoliko svrha, posebice:

 • Kako bismo vam osigurali AbbViejeve programe i usluge koje ste zatražili.
 • Kako bismo vam prilagodili i poboljšali vaše iskustvo s AbbViejevim uslugama.
 • Kako bismo općenito poboljšali naše proizvode i AbbViejeve usluge te u druge interne poslovne svrhe.

Kada prenosimo vaše podatke

AbbVie ne prodaje niti razotkriva vaše osobne podatke nepovezanim trećim osobama bez vaše privole, osim:

 • Podružnicama i trećim osobama koje pružaju usluge kako bi se na našim internetskim stranicama omogućile usluge i pružile informacije, uključujući online marketinške i promidžbene aktivnosti te u svrhu pružanja podrške našim poslovnim operacijama. Zahtijevamo od takvih osoba da postupaju s osobnim podacima prema odredbama o ugovornoj privatnosti i sigurnosti i prema ovoj Obavijesti o privatnosti.
 • Drugim trgovačkim društvima u svezi s prodajom ili prijenosom pojedine naše linije proizvoda ili odjela koji uključuju usluge pružene putem jedne ili više AbbViejevih usluga.
 • Tijelima javne vlasti te u drugim slučajevima kada AbbVie mora postupati prema zakonskoj obvezi ili zahtjevu.

Vaši odabiri u pogledu privatnosti

Možete nas kontaktirati u bilo koje vrijeme ako imate pitanja o ovoj Obavijesti o privatnosti ili Osobnim podacima koje o vama prikupljamo. Molimo da svoje upite u svezi privatnosti podnesete na E-mail adresu privacyoffice@abbvie.com.

Alternativno, možete poslati pismo na adresu AbbVie Deutschland GmbH & Co. KG, KG. Mainzer Straße 81, 65189 Wiesbaden, Njemačka (na pažnju: EU DPO).

Sigurnost

AbbVie održava odgovarajuću kontrolu te provodi tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi zaštitio i osigurao osobne podatke, međutim kada prenosite osobne podatke online, uvijek postoji rizik da neovlaštena treća osoba može dobiti pristup vašim podacima.

Globalni pristup našoj stranici

Prijenos osobnih podataka između AbbVie društva s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge, njegovog društva majke AbbVie Inc. u Sjedinjenim Američkim Državama i drugih AbbVie podružnica je reguliran AbbVie međupartnerskim sporazumom o prijenosu podataka, koji se zasniva na oglednom ugovoru EU za prijenos podataka voditeljima obrade.

Izmjene naše Obavijesti o privatnosti

Redovito provjeravajte ovu Obavijest o privatnosti, jer pojedine dijelove ove Obavijesti o privatnosti povremeno možemo izmijeniti ili ažurirati, a što može biti predmetom odgovarajućih zahtjeva za privolom. Sve izmjene će biti bez odgode objavljene na ovoj internetskoj stranici i popraćene novim datumom važenja na vrhu ove internetske stranice.

AbbViejeva obavijest o online privatnosti

Važeče od 20. lipnja 2019

Ova Obavijest o online privatnosti (“Obavijest o privatnosti”) objašnjava kako AbbVie društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge, Strojarska 20, Zagreb, Hrvatska (“AbbVie”) upravlja osobnim podacima koje prikuplja i prima od ispitanika putem obrazaca, internetskih stranica, mobilnih stranica, mobilnih aplikacija i drugih digitalnih i izvanmrežnih usluga i proizvoda koji su u nadležnosti AbbVieja, a koji se pozivaju na ovu Obavijest o privatnosti (u daljnjem tekstu zajedno, “AbbViejeve usluge”).

VRSTE PODATAKA KOJE PRIKUPLJAMO ONLINE

Vrste osobnih podataka koje možemo prikupljati i primati za vrijeme kada koristite AbbViejeve usluge su opisani u ovome odjeljku te uključuje i podatke koja nam vi date i podatke koje prikupljamo automatizirano kada koristite AbbViejeve usluge.

Za potrebe ove Obavijesti o privatnosti, “Osobni podatak” znači bilo koji podatak koji se odnosi na vas kao fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi. Primjeri Osobnih podataka uključuju ime, adresu, telefonski broj i adresu elektroničke pošte. Kada se ti podaci sjedine s bilo kojim podacima o zdravstvenom ili medicinskom statusu, podatke koji nastanu takvim sjedinjenjem nazivamo “Podaci o zdravlju.” Prikupljamo vaše Podatke o zdravlju putem AbbViejevih usluga samo uz vašu privolu te kada to zahtijeva zakon

Podaci koje nam dajete

Ne morate se prijaviti za pojedinu uslugu ili program kako biste dobili većinu podataka koji su dostupni putem AbbViejevih usluga. Međutim, određena količina našeg sadržaja je dostupna isključivo prijavljenim i identificiranim korisnicima te će se od vas zatražiti da otvorite korisnički profil ili da date određene podatke o sebi prije nego će vam takve usluge biti učinjene dostupnima.

Osobni podaci koje dajete prilikom prijave ili prilikom odgovaranja na upitinike

AbbVie prikuplja Osobne podatke koje dajete u okviru AbbViejevih usluga, primjerice, putem obrasca za prijavu kako biste se prijavili za AbbViejeve programe i usluge, kako biste primali marketinške proizvode i informacije, kako biste kontaktirali AbbViejevu korisničku podršku ili kako biste odgovarali na AbbVeiejeve upitnike i ankete. Navedeno može uključivati:

 • Ime
 • Kontakt podaci kao što je vaša adresa, telefonski broj ili adresa elektroničke pošte
 • Podatke za prijavu kao što su korisničko ime i lozinka
 • Podatke u svezi zdravlja, osiguranja te demografske podatke, koji su podložni vašoj privoli, u kontekstu programa podrške pacijentima, anketa ili upitnika
 • Podatke o dohotku i demografske podatke kada zatražite financijsku podršku za jedan od naših proizvoda
 • Podatke o primanjima kada pružate usluge AbbVieju u svojstvu medicinskog osoblja
 • Podatke o zaposlenju, obrazovanju i druge temeljne podatke o obrazovanju kada postavljate upite o zapošljavanju u AbbVieju
 • Podatke o stručnom te kliničkom ospobljavanju te podatke o obrazovanju kada sudjelujete u AbbViejevom sponzoriranom programu, istraživanju ili anketi u svojstvu medicinskog osoblja

Osobni podaci koje dajete prilikom drugih interakcija s AbbViejem

Možete kontaktirati AbbVie kako biste postavili pitanja, raspravili vaše brige ili kako biste prijavili nedostatke u svezi naših proizvoda. Ako komunicirate s AbbViejem ili ako od AbbViejea zahtijevate informacije, od vas može biti zatraženo da date svoje kontakt podatke kao i određene Podatke o zdravlju i/ili Osobne podatke koji su bitni za vaš zahtjev.

Podaci koji mogu biti prikupljeni automatizirano

Kada koristite AbbViejeve usluge, također možemo na automatiziran način prikupiti i određene podatke o korištenju te podatke o uređaju kako je to niže opisano.

IP Adresa

Možemo snimiti Adresu Internetskog Protokola (“IP adresu”) vašeg računala ili drugog elektroničkog uređaja prilikom posjeta AbbViejevih usluga. IP adresa identificira elektronički uređaj koji koristite kako biste pristupili internetskim stranicama, a što nam omogućuje da održavamo komunikaciju s vašim računalom kada pregledavate sadržaj AbbViejevih usluga te kada sadržaj prilagođavate.

Kolačići i druge tehnologije za praćenje

Također prikupljamo podatke o vašem korištenju AbbViejevih usluga posredstvom tehnologija za praćenje kao što su kolačići i web-pratilice. „Kolačić“ je jedinstveni brojčani kôd koji se prenosi na vaše računalo kako bi se pratili vaši interesi i postavke te kako bi vas se prepoznalo kada ponovno posjetite stranice. “Web-pratilica” je transparentni grafički prikaz smješten na internetskoj stranici, u elektroničkoj pošti ili reklami koji omogućuje nadziranje objekata kao što su aktivnost korisnika i promet na stranici. Ove tehnologije pomažu zapamtiti vaše postavke te nam omogućuju da vam prikažemo sadržaj i značajke za koje postoji vjerojatnost da se vam od najvećeg interesa na bazi podataka o „clickstreamu“ koji pokazuju vaše prethodne aktivnosti na AbbViejevim uslugama.

Za praćenje analitičkih podataka stranice koristimo Google Analytics, SiteImprove i Adobe Site Catalyst što je sve podvrgnuto vašoj privoli. Ako ne želite da Google Analytics koristi vaše podatke, možete instalirati Google Analytics opt-out dodatak za preglednik sa stranice za Google Analytics opt-out. U svezi Siteimprovea možete pronaći opt-out mogućnost u izjavi o privatnosti, posjetite: https://siteimprove.com/en-us/legal/privacy-policy/ , a za Adobe Site Catalyst, možete koristiti https://www.adobe.com/ro/privacy/opt-out.html

Kako biste saznali više o kolačićima i drugim tehnologijama praćenja, uključujući i to kako ih isključiti, molimo posjetite http://youronlinechoices.eu/. Molimo da obratite pozornost da su neki kolačići nužni za funkcioniranje naše internetske stranice te njihovo brisanje ili onemogućavanje može smanjiti funkcionalnost internetske stranice.

Mobilno praćenje

Neke AbbViejeve usluge su dostupne bilo kao mobilne aplikacije ili kao mobilne internetske stranice koje možete koristiti na mobilnim uređajima. Ako koristite mobilne uređaje kako biste pristupili i koristili AbbViejeve usluge, možemo prikupljati i sljedeće podatke koji su svojstveni mobilnim uređajima, a pored drugih podataka koji su opisani gore: ID uređaja ili ID za promidžbu, vrsta uređaja, vrsta hardvera, media access control (“MAC”) adresa, međunarodni identifikator mobilne opreme (“IMEI”), verzija vašeg mobilnog operativnog sustava, platforma koja je korištena kako bi se pristupilo ili kako bi se skinule AbbViejeve usluge (npr., Apple, Google, Amazon, Windows), podatke o lokaciji i podatke o korištenju vašeg uređaja te podatke o vašem korištenju AbbViejevih usluga.

Podaci koji su prikupljeni iz drugih izvora

Možemo sjediniti podatke o vama koji su prikupljeni prilikom vašeg posjeta jednoj od AbbViejevih usluga s podacima o vama koji su prikupljeni prilikom vašeg posjeta nekoj drugoj AbbViejevoj usluzi. Također, možemo sjediniti podatke o vama koji su prikupljeni posredstvom AbbViejevih usluga s podacima koje smo prikupili izvanmrežno kao i s podacima koje su nam dale treće osobe.

KAKO KORISTIMO VAŠE PODATKE

Koristimo vaše osobne podatke kako bismo vam pružili usluge koje zahtijevate, kako bismo komunicirali s vama , poboljšali vaše iskustvo s AbbViejevim uslugama te kako bismo općenito poboljšali naše proizvode i usluge te u druge interne poslovne svrhe, kako je to detaljnije opisano niže.

Pružanje usluga i programa koje zahtijevate

Ako se odlučite prijaviti za koju od naših usluga, koristit ćemo Osobne podatke koje ste nam dali putem AbbViejevih usluga kako bismo odgovorili na vaša pitanja, pružili vam usluge koje zahtijevate te kako bismo ponudili optimalno korisničko iskustvo, a sve kako bismo izvršili naše ugovorne obveze odnosno postupili na osnovi vaše privole.

Marketing

Također se možete odlučiti za primanje marketinških podataka od AbbVieja, kao što su ponude u svezi AbbViejevih proizvoda i usluga, pozivi za sudjelovanje u anketama o našim proizvodima, ili druge obavijesti i ponude. U tim slučajevima, koristit ćemo vaše kontakt podatke i druge Osobne podatke kako bismo vam poslali marketinške podatke. Možete se isključiti iz primanja marketinških podataka na način koji je ukazan u određenoj marketinškoj poruci.

Prilagođena korisnička iskustva

Osobni podaci koje date mogu biti korišteni za izradu prilagođenih ponuda, podataka ili usluga skrojenih prema vašim interesima i postavkama. Također, možemo koristiti vašu IP adresu te podatke koje ishodimo automatiziranim putem posredstvom kolačića ili sličnih tehnologija za praćenje kako bismo olakšali korištenje i snalaženje po našim AbbViejevim uslugama te kako bismo individualizirali sadržaj koji se nudi na AbbViejevim servisima na način da unaprijed predviđamo one podatke i usluge koje bi vas mogle zanimati. U nekim slučajevima takve podatke prikupljamo u skladu s vašom privolom. U drugim pak slučajevima prikupljamo takve podatke radi naših legitimnih poslovnih interesa u svrhu optimiziranja i prilagođavanja korisničkih iskustava.

Poslovanje i poboljšanje proizvoda

Kako bismo otkrili nove činjenice koje mogu pomoći AbbVieju da bolje razumije potrebe korisnika te da mu pomogne poboljšati, razviti i ocijeniti proizvode, usluge, materijale, programe i postupanja, AbbVie analizira podatke koje ste dali, a za svoje legitimne interese u poslovanju i poboljšanju proizvoda.

Analitika usluge i poboljšanje

Možemo koristiti podatke koje ste dali i podatke o vašem korištenju AbbViejevih usluga koje prikupljamo automatizirano kako bismo nadzirali obrasce korištenja prometa i postavke, a za naše legitimne poslovne interese poboljšanja, analitike i optimizacije AbbViejevih usluga.

Korištenje podataka i zadržanje

Pohranjivat ćemo Osobne podatke samo dok je to potrebno radi postizanja gore opisanih svrha, osim ako odgovarajući zakoni ili zakonske naredbe zahtijevaju drugačije.

KADA PRENOSIMO VAŠE PODATKE TREĆIM OSOBAMA

Vaše Osobne podatke prenosimo trećim osobama kako je to dolje opisano. Ne prodajemo niti dajemo na korištenje Osobne podatke trećim osobama u njihove marketinške svrhe.

Podružnice, prodavatelji i dobavljači

Imamo poslovne odnose s raznim prodavateljima i dobavljačima, uključujući s nama povezana trgovačka društva, koja nam pomažu u vođenju našeg poslovanja i kojima može biti prijeko potreban pristup vašim Osobnim podacima tijekom pružanja usluga AbbVieju. Nećemo ovlastiti te osobe da koriste vaše Osobne podatke u bilo koje druge svrhe koje nisu u vezi s AbbViejevim poslovnim operacijama te od njih zahtijevamo da postupaju s vašim Osobnim podacima koji su prikupljeni posredstvom AbbViejevih servisa u skladu s odgovarajućim odredbama o ugovornoj privatnosti i sigurnosti i prema ovoj Obavijesti o privatnosti.

Kobrandirane internetske stranice

Možemo se udružiti s drugim trgovačkim društvima kako bismo vam ponudili određeni sadržaj ili uslugu na zajedničkoj ili „kobrandiranoj“ osnovi. Na kobrandiranoj internetskoj stranici ćete vidjeti i AbbViejev logo kao i logo kobrandiranog partnera. Kako biste pristupili uslugama koje su dostupne na kobrandiranoj internetskoj stranici, možda ćete morati popuniti novi online obrazac za prijavu, a takvi podaci o prijavi mogu biti prenijeti AbbViejvim kobrandiranim partnerima. Trebali biste pročitati individualne izjave o zaštiti privatnosti naših kobrandiranih partnera, jer se u nekim dijelovima mogu razlikovati od naših. Čitanje tih politika će vam pomoći u donošenju informirane odluke o tome želite li dati svoje podatke takvoj internetskoj stranici.

Izvješća o proizvodima

Ako kontaktirate AbbVie u svezi vašeg iskustva u korištenju nekog od naših proizvoda, možemo koristiti podatke koje ste dali kod podnošenja izvješća industrijskim regulatorima te ako to od nas zahtijeva zakon. Te informacije možemo također koristiti i prilikom kontaktiranja liječnika koji je propisao lijek, a radi provjere u svezi neočekivanog događaja koji uključuje korištenje našeg proizvoda.

Zakonska prava i obveze

Pod određenim graničnim okolnostima, AbbVie možda mora razotkriti vaše Osobne podatke kako bi postupio prema zakonskim obvezama ili zahtjevima, kao što je poštivanje obveza izvještavanja našoj regulatornoj vlasti, a koje se odnose na sigurnost naših farmaceutskih proizvoda, ili su u vezi s prodajom ili prijenosom jedne od naših proizvodnih linija ili odjela, koji uključuju usluge koje se pružaju u okviru jedne ili više AbbViejevih usluga. U takvim ćemo slučajevima poduzeti odgovarajuće mjere za zaštitu vaših Osobnih podataka u najvećoj mogućoj mjeri. Također, zadržavamo pravo korištenja Osobnih podataka u svrhu istraživanja te progona korisnika koji krše naša pravila ili koji postupaju protuzakonito odnosno koji štete drugima ili njihovoj imovini.

PRIVATNOST DJECE

AbbVie ne prikuplja svjesno nikakve Osobne podatke izravno od djece niti ih koristi u okviru AbbViejevih usluga. Svjesno ne dozvoljavamo djeci da naručuju naše proizvode, da komuniciraju s nama ili da koriste bilo koji od naših online usluga. Ako ste roditelj i saznate da nam je vaše dijete dalo bilo kakve podatke, molimo da nas kontaktirate na jedan od dolje opisanih način kako bismo zajedno s vama riješili takav spor.

VAŠI ODABIRI U POGLEDU PRIVATNOSTI

Možete nas kontaktirati bilo kada ako imate pitanja o ovoj Obavijesti o privatnosti ili Osobnim podacima koje o vama prikupljamo. Sukladno primjenjivim zakonima o zaštiti podataka, možete biti ovlašteni zahtijevati pristup ili pak ispravak, ograničavanje korištenja ili brisanje vaših Osobnih podataka, prijenos drugome voditelju obrade, te možete povući svoju privolu u bilo koje vrijeme (to ne utječe na zakonitost prijašnjih aktivnosti obrade podataka), a možete podnijeti prigovor na svako korištenje Osobnih podataka. Ako AbbVie neće biti u mogućnosti pružiti tražene informacije ili provesti izmjenu koju ste zahtijevali, razlozi takve odluke će vam biti dostavljeni . Sukladno lokalnim zakonima, također ste ovlašteni podnijeti prigovor vašoj lokalnoj agenciji za zaštitu osobnih podataka. Molimo da vaše upite o privatnosti podnesete na e-mail adresu privacyoffice@abbvie.com.

Alternativno, možete poslati pismo na adresu AbbVie GmbH & Co. KG, Mainzer Straße 81, 65189 Wiesbaden, Njemačka (na pažnju: EU DPO).

SIGURNOST PODATAKA

AbbVie održava razumne tehničke, administrativne, organizacijske i fizičke sigurnosne mjere i kontrole kako bi osigurao sve Osobne podatke koji su prikupljeni posredstvom AbbViejevih usluga. Međutim, uvijek postoji rizik da neovlaštena treća osoba može presresti internetski prijenos, ili da netko nađe način da zaobiđe naše sigurnosne sustave. Molimo vas da budete pažljivi prilikom prijenosa Osobnih podataka preko interneta, posebno podataka koji se tiču zdravlja. AbbVie ne može jamčiti da neka neovlaštena treća osoba neće dobiti pristup vašim Osobnim podacima; stoga kada dajete Osobne podatke AbbViejevim uslugama morate usporediti pogodnosti, ali i rizike.

POVEZNICE NA INTERNETSKE STRANICE TREĆIH I PROŠIRENJA DRUŠTVENIH MREŽA

Ova se Obavijest o privatnosti ne odnosi na one AbbViejeve usluge koje ne upućuju na ovu Obavijest o privatnosti te na one internetske stranice trećih osoba na koje AbbViejeve usluge mogu upućivati. AbbViejeve usluge mogu koristiti proširenja društvenih mreža (primjerice, Facebookov gumb „Sviđa mi se”, gumb “Podijeli na Twitteru”) kako bi vam omogućile jednostavno dijeljenje podataka s drugima. Prilikom posjete AbbViejevim uslugama, operater proširenja društvenih mreža može na vaše računalo ili drugi elektronički uređaj staviti kolačić koji omogućuje tom operateru da prepoznaje one pojedince koji su prije posjetili nađu internetsku stranicu. Ako ste prijavljeni u internetsku stranicu društvene mreže (npr., Facebook, Twitter) prilikom pregledavanja naših AbbViejevih usluga, proširenja društvenih mreža omogućuju toj društvenoj mreži da primi podatak o tome da ste posjetili naše AbbViejeve usluge. Proširenje društvene mreže također omogućuje internetskoj stranici društvene mreže da podijeli podatke o vašim aktivnostima na našim AbbViejevim uslugama s drugim korisnicima njihove internetske stranice. Postavke takvih dijeljenja su upravljana internetskom stranicom društvene mreže i vođena njenom politikom privatnosti.

GLOBALNI PRISTUP NAŠOJ STRANICI

Ovaj je stranica u vlasništvu i upravljana od strane AbbVie društva s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge, ali podaci koje nam date će biti dostupni našim podružnicama, prodavateljima i dobavljačima u drugim zemljama te ako posjećujete ovu stranicu iz zemlje izvan vaše zemlje, vaša će komunikacija s nama nužno rezultirati prekograničnim prijenosom podataka. Osobi podaci mogu biti preneseni našem društvu majci, AbbVie Inc., u Sjedinjenim Američkim Državama, ili drugim AbbViejevim podružnicama, na područjima koja možda ne pružaju razinu zaštite Osobnih podataka jednaku  onoj koju pruža vaša zemlja. Zaključili smo s AbbViejem Inc. AbbVie međupartnerski sporazum o prijenosu podataka, koji se zasniva na oglednom ugovoru EU za prijenos podataka voditeljima obrade i koji pokriva sve prijenose osobnih podataka između podružnica AbbVieja širom svijeta kako bi se osigurala adekvatna zaštita vaših Osobnih podataka. Primjerak se može zatražiti slanjem elektroničke pošte na e-mail adresu privacyoffice@abbvie.com. Svaki prijenos osobnih podataka trećim osobama izvan EEA će se provesti u skladu sa zahtjevima za međunarodni prijenos podataka koji se primjenjuju sukladno zakonima o zaštiti podataka EU, uključujući, gdje je moguće, provedbu putem EU oglednih primjera ugovora za prijenos podataka izvršiteljima obrade.

IZMJENE NAŠE OBAVIJESTI O PRIVATNOSTI

Koristit ćemo Osobne podatke na način opisan u onoj Obavijesti o privatnosti koja je važeća u trenutku kada je podatak prikupljen od vas ili je prikupljanje odobreno s vaše strane. Međutim, a što je podložno primjenjivim zahtjevima za privolu, ili zakonskim zahtjevima, zadržavamo pravo da izmijenimo uvjete ove Obavijesti o privatnosti u bilo koje vrijeme. Sve izmjene ove Obavijesti o privatnosti će se moći vidjeti na ovoj stranici s novim danom početka važenja. AbbVie vas potiče da redovno pregledavate ovu Obavijest o privatnosti radi eventualnih izmjena. Svakim Osobnim podatkom koji je prikupljen nakon što ste nastavili koristiti AbbViejeve usluge će se rukovati u skladu s trenutno važećom i objavljenom Obavijesti o privatnosti.